Toppmeny

Brf Sockertoppen Nyhetsbrev december 2015

Det börjar närma sig jul med stormsteg och vi i styrelsen skulle vilja informera om några saker innan dess.

 

Medlemsmöte. Reservera onsdagen den 16 mars kl 19 för ett viktigt medlemsmöte. Vi har tagit fram förslag på nya stadgar. Dels är våra gamla stadgar alltför torftiga, dels bör de korrigeras på grund av lagändringar.

Vid samma medlemsmöte kommer styrelsen att presentera ett förslag till fönsterbyten. Många fönster är idag i mycket dåligt skick och måste bytas ut, även en del dörrar. Vi har uppdragit åt Riksbyggen att ta fram underlag.

Banklån. Styrelsen har omförhandlat villkoren för våra lån i Sparbanken Skåne, vilket innebär en sänkning av räntekostnaderna med drygt 100 000 kr per år. Trots detta har styrelsen beslutat om en avgiftshöjning på 1.5% från och med den 1:e januari 2016. Fönsterbyten innebär en dryg kostnad på ett antal miljoner.

Miljörum. Vi påminner återigen om vikten av att hålla i ordning i miljörummen. All plast, både hård- och mjukplast, kan numera kastas i hårdplastbehållaren . Obs! möbler, elektrisk utrustning och dylikt för inte ställas i miljörummen. Ingen miljöbil tar med sig sådant. SYSAVs återvinningsstation finns ju alldeles i närheten.

Tvättstugor. Fortfarande får vi klagomål på att tvättstugorna inte är rengjorda och snygga när man bokat tid för att tvätta. Vi uppmanar var och en som inte är nöjd med ordningen att vända sig till medlemsansvarig eller ordförande innan ni börjar tvätta. Vi kan kontrollera via vårt bokningssystem vem som tvättat senast. Den som vill använda tvättstugorna måste följa ordningsreglerna.

Städerskan tömmer papperskorgarna i tvättstugorna varje vecka, men sorterar inte soporna. Alltså var vänlig och ta själv med kartonger och plastbehållare och släng dessa i våra miljörum.

Övrigt. Annat som styrelsen arbetare med just nu är: Trädgårdsskötseln nästa år, undersökning av husgrunder vad gäller eventuella fuktskador, uppdrag åt trädgårdsanläggare att planera vår utomhusmiljö.

ComHem har nu installerat nätanslutning till Rosa huset.

 

Har ni tips eller synpunkter på förvaltningen av föreningen så hör av er.

Styrelsen önskar alla en Riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

 

 

Inga kommentarer än.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.